„Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT dla kabanosów z dzika
Zakład Przetwórstwa Mięsnego KABANOS Sp. z o.o. zdobył prestiżowe wyróżnienie! Produkowane przez nas KABANOSY Z DZIKA otrzymały znak jakości produktu „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT.
„Polski akcent” – to wymóg jaki muszą spełniać artykuły spożywcze oceniane w trakcie certyfikacji żywności. który jednocześnie zostanie pozytywnie odebrany przez specjalistów zasiadających w Loży Ekspertów. Obradom grona specjalistów przewodniczy Mirek Drewniak, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni. Poza nim, w jury zasiadają osoby zawodowo związane z branżą spożywczą.
Do certyfikacji przystąpiło blisko 72 producentów, a eksperci ocenili łącznie 174 artykułów spożywczych. Wyróżnienia otrzymały tylko te z nich, które zdobyły wysokie noty za każdy z trzech wyliczonych wcześniej aspektów.
Pośród laureatów XXXII atestacji znalazł się Zakład Przetwórstwa Mięsnego KABANOS Sp. z o.o. z Przecława. Certyfikatem „Doceń polskie” nagrodzona została propozycja przedsiębiorstwa, tj. kabanosy z dzika. Specjał zdobył maksymalne noty (same „10”) za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny, dlatego przyznano mu również tytuł TOP PRODUKT, który zarezerwowany jest wyłącznie dla wyróżniających się artykułów żywnościowych.
Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni.
Twórca programu „Doceń polskie” jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych.