Kabanos Przecław

Wysoka jakość mięsa, unikatowe receptury, wyjątkowe przyprawy, naturalne dodatki, autorskie metody przygotowywania, tradycyjny sposób wędzenia drewnem olchowo bukowym,  składają się na charakterystyczny, niepodrabialny smak wyrobów marki KABANOS-PRZECŁAW.

Zakład Mięsny KABANOS-PRZECŁAW

Jeszcze 25 lat temu ZM Kabanos – Przecław był niewielką firmą rodzinną. Dzisiaj jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się podkarpackich przedsiębiorstw branży mięsnej i wędliniarskiej. Bardzo silnie związana z regionem i jego tradycjami, od ponad ćwierć wieku marka Kabanos-Przecław konsekwentnie buduje kapitał zaufania konsumentów, dostarczając na ich stoły powtarzalnie smaczne wyroby. Gdy w 1992 roku Robert Kobos rozpoczynał swoje  przedsięwzięcie, jasno określił fundamenty działania i kierunek rozwoju … ze smakiem, świeżo i na zdrowie. Obietnica  którą w ten sposób złożył,  tak samo wtedy jak dzisiaj jest głównym filarem jakościowej polityki  przedsiębiorstwa.

Asortyment firmy to świeże mięso z własnego rozbioru oraz ponad 60 różnych wędlin, kiełbas, szynek i  innych wyrobów np. z dziczyzny. Firma zatrudnia blisko 200 osób, a 8 przedstawicieli regionalnych dba o to aby mięso i wędliny były dostarczane w obszarze centralnej i południowej Polski do sieci sklepów własnych, sieci handlowych, restauracji, szkół, hoteli i szpitali.

JAKOŚĆ I SMAK

Kabanos-Przecław prowadzi własny skup surowca, ubój, rozbiór, produkcję oraz dystrybucję gotowego wyrobu. Samodzielne kontrolowanie każdego z tych etapów daje gwarancję zachowania najwyższych norm sanitarnych i jakościowych. W zakładzie prowadzony jest stały nadzór weterynaryjny. Zakład spełnia wymogi Unii Europejskiej i funkcjonuje w zgodności z zasadami systemu HACCP. Bezpieczeństwo żywności to rygorystycznie przestrzegany priorytet.

INWESTYCJE i ROZWÓJ

Zarząd Kabanos-Przecław podejmuje kolejne wyzwania inwestycyjne. W ostatnich pięciu latach nakłady inwestycyjne w nowoczesny park maszynowy, chłodnie i mroźnie, rozbudowę własnej oczyszczalni ścieków oraz floty samochodów dostawczych  wyniosły ponad 10 mln zł.

O szybkim tempie i właściwym kierunku rozwoju firmy świadczą liczne nagrody i wyróżnienia w lokalnych oraz ogólnopolskich plebiscytach. Rzetelna Firma, dwukrotnie przyznawane GAZELE BIZNESU pozycjonują przedsiębiorstwo w gronie sprawdzonych i dynamicznych.

Dzienna  produkcja w Kabanos – Przecław, to ok. 20 ton, niemniej realne możliwości produkcyjne przedsiębiorstwa, wynoszą ponad 30 ton w ciągu dnia. W kolejnych latach planowane jest zwielokrotnienie produkcji.

SKLEPY FIRMOWE

Kabanos-Przecław posiada ponad 20 sklepów firmowych skoncentrowanych w miastach i miasteczkach województwa podkarpackiego. Codziennie dostawy świeżego mięsa i wędlin, bogate portfolio produktowe, wysoka jakość i smak, przystępne ceny, profesjonalna obsługa, to cechy dzięki którym Klienci polecają i chętnie wracają do marki KABANOS – PRZECŁAW.