Zakład Mięsny KABANOS-PRZECŁAW… szlachetny smak natury

Jeszcze 25 lat temu ZM Kabanos – Przecław był niewielką firmą rodzinną. Dzisiaj jest jednym z najbardziej dynamicznie rozwijających się podkarpackich przedsiębiorstw branży mięsnej i wędliniarskiej. Bardzo silnie związana z regionem i jego tradycjami, od ponad ćwierć wieku marka Kabanos-Przecław konsekwentnie buduje kapitał zaufania konsumentów, dostarczając na ich stoły powtarzalnie smaczne wyroby. Gdy w 1992 roku Robert Kobos rozpoczynał swoje  przedsięwzięcie, jasno określił fundamenty działania i kierunek rozwoju … ze smakiem, świeżo i na zdrowie. Obietnica  którą w ten sposób złożył,  tak samo wtedy jak dzisiaj jest głównym filarem jakościowej polityki  przedsiębiorstwa.

Asortyment firmy to świeże mięso z własnego rozbioru oraz ponad 60 różnych wędlin, kiełbas, szynek i  innych wyrobów np. z dziczyzny. Firma zatrudnia blisko 200 osób, a 8 przedstawicieli regionalnych dba o to aby mięso i wędliny były dostarczane w obszarze centralnej i południowej Polski do sieci sklepów własnych, sieci handlowych, restauracji, szkół, hoteli i szpitali.

JAKOŚĆ I SMAK

Kabanos-Przecław prowadzi własny skup surowca, ubój, rozbiór, produkcję oraz dystrybucję gotowego wyrobu. Samodzielne kontrolowanie każdego z tych etapów daje gwarancję zachowania najwyższych norm sanitarnych i jakościowych. W zakładzie prowadzony jest stały nadzór weterynaryjny. Zakład spełnia wymogi Unii Europejskiej i funkcjonuje w zgodności z zasadami systemu HACCP. Bezpieczeństwo żywności to rygorystycznie przestrzegany priorytet.

Wysoka jakość mięsa, unikatowe receptury, wyjątkowe przyprawy, naturalne dodatki, autorskie metody przygotowywania, tradycyjny sposób wędzenia drewnem olchowo bukowym,  składają się na charakterystyczny, niepodrabialny smak wyrobów marki KABANOS-PRZECŁAW.

INWESTYCJE i ROZWÓJ

Zarząd Kabanos-Przecław podejmuje kolejne wyzwania inwestycyjne. W ostatnich pięciu latach nakłady inwestycyjne w nowoczesny park maszynowy, chłodnie i mroźnie, rozbudowę własnej oczyszczalni ścieków oraz floty samochodów dostawczych  wyniosły ponad 10 mln zł.

O szybkim tempie i właściwym kierunku rozwoju firmy świadczą liczne nagrody i wyróżnienia w lokalnych oraz ogólnopolskich plebiscytach. Rzetelna Firma, dwukrotnie przyznawane GAZELE BIZNESU pozycjonują przedsiębiorstwo w gronie sprawdzonych i dynamicznych.

Dzienna  produkcja w Kabanos – Przecław, to ok. 20 ton, niemniej realne możliwości produkcyjne przedsiębiorstwa, wynoszą ponad 30 ton w ciągu dnia. W kolejnych latach planowane jest zwielokrotnienie produkcji.

SKLEPY FIRMOWE

Kabanos-Przecław posiada ponad 20 sklepów firmowych skoncentrowanych w miastach i miasteczkach województwa podkarpackiego. Codziennie dostawy świeżego mięsa i wędlin, bogate portfolio produktowe, wysoka jakość i smak, przystępne ceny, profesjonalna obsługa, to cechy dzięki którym Klienci polecają i chętnie wracają do marki KABANOS – PRZECŁAW.